Hoe zit het met de regelgeving omtrent ongediertebestrijding?

Vraag Een Offerte Aan
WAAROM ONGEDIERTEBESTRIJDING
ONGEDIERTEPREVENTIE
ONGEDIERTE-INDEX
REGELGEVING

Regelgeving Ongediertebestrijding

Op het gebied van ongediertebestrijding is er in de loop der jaren veel veranderd.

Vanaf 1962 hebben we de bestrijdingsmiddelenwet (vernieuwd en aangepast in oktober 2007), kernpunt is het verbod op gebruiken of het voorhanden hebben van bestrijdingsmiddelen welke geen toelatingsnummer bezitten. Zo is het bestrijden alleen nog maar toegestaan met middelen die toegelaten zijn door het CTB (College voor de Toelating van Bestrijdingsmiddelen), tevens is er in de Flora en Faunawet 1998 (vernieuwd en aangepast in april 2002) opgenomen welke in het wild levende planten en dieren bescherming genieten. De AID (Algemene Inspectie Dienst) zal er op toezien dat de nieuwe regelgeving wordt nageleeft.

Het gebruik van biociden (de niet “landbouw” bestrijdingsmiddelen) is nu alleen nog maar bedrijfsmatig uit te voeren door medewerkers die met succes de opleiding bestrijdingstechnicus hebben gevolgd en het hebben afgerond met het vakbekwaamheidsdiploma bestrijdingstechnicus.

Dit diploma wordt uitgereikt door het E.V.M Exameninstituut Volksgezondheid en Milieu, dat weer door het ministerie V.R.O.M wordt ondersteund.

Als wij op een bepaald moment niet exact vast kunnen stellen om welk insect het gaat, nemen wij contact op met het K.A.D Kennis en Advies Dierplagen voor een juiste determinatie.

 

regelgeving-ongediertebestrijding

 

Waarom een professionele bestrijder inschakelen?

Simpel, omdat er eenvoudigweg voor iedere locatie een andere oplossing nodig is om plaagdieren te bestrijden, plus het feit dat de professionele bestrijder met middelen werkt die niet zonder het vakbekwaamheidsdiploma toepasbaar zijn.

Deze zijn dus veel effectiever dan de genoemde “hobby” producten die bij tuincentra en bouwmarkten te koop zijn. Dus wanneer u echt met een probleem zit bespaar u dan het ongemak van het hobby bestrijden en laat u ondersteunen door de specialist.

Kortom het bestrijden en weren van ongewenste plaagdiersoorten is voor professionals.

Onze Keurmerken

Alle werkzaamheden omtrent ongediertebeheersing en bestrijding die wij uitvoeren worden uitgevoerd conform de geldende wetgeving én onderstaande keurmerken. Zo weet u zeker dat u altijd door een specialist geholpen wordt.