Innovatief en duurzaam ondernemen staat bij ons op nummer 1 

MEER INFORMATIE AANVRAGEN

Innovatie & Duurzaamheid (MVO)

Duurzaam begint voor FMB Services bij haar leveranciers die ons proactief ondersteunen bij de aanschaf van materialen en producten.

Wij hebben als leveranciers Europees opererende organisaties, vooruitstrevende partners die door haar samenwerking met de grote producenten (o.a: BASF, DSM, Bayer) ons van de juiste kennis en ondersteuning kunnen voorzien.

Hierdoor zijn wij gewaarborgd van de meest innovatieve materialen en middelen die op de bestrijdingsmarkt verkrijgbaar zijn.

Door op een juiste wijze gebruik te maken van deze aanbevelingen kunnen wij garanderen steeds producten te gebruiken die minder milieubelastend zijn en aan de Europese wetgeving met betrekking tot de biologische afbreekbaarheid voldoen.

De UV-A buizen die FMB Services gebruikt voor de Elektrische Vliegen Vangers zijn van het type long life. De normale effectieve werkingsduur van de TL buizen is 1 jaar, door gebruik te maken long life buizen is de effectieve werkingstermijn verdubbeld.

Dit betekend een halvering van de hoeveelheid kwik in de afval stroom en tevens een lager stroomverbruik.

Lokaasdepots voor muizen en ratten zijn kunststoffen depots en hierdoor zeer lang bestand tegen allerlei weersinvloeden tevens kunnen deze depots hergebruikt worden.

Ontwikkeling Plaagdierbeheersing

FMB Services werkt waar mogelijk volgens het IPM (Integrated Pest Management) principe en is hiervoor door het KAD te Wageningen gecertificeerd.
IPM is een methodiek met als doelstelling gedurende de eerste fase van de plaagdierbeheersing kritische punten op te sporen en hiervoor passende maatregelen te adviseren en waar mogelijk tox-vrije maatregelen te nemen.
De medewerkers die belast zijn met actieve plaagdierbeheersing nemen deel aan diverse bijscholingsdagen van het hiermee dragen wij zorg voor een actuele kennis op gebied van algehele plaagdierbeheersing.

MVO Specialistische Reiniging

Ook voor de specialistische dieptereiniging en ontsmetting begint het maatschappelijk verantwoord ondernemen voor FMB Services bij het selecteren van de beste mogelijke leverancier,  ook hierbij hebben gekozen voor een Europees opperende organisatie welke ons 24/7 ondersteund en adviseert!

Hierdoor zijn wij gewaarborgd van de meest innovatieve middelen die op de reinigingsmarkt verkrijgbaar zijn.
Door op een juiste wijze gebruik te maken van deze aanbevelingen kunnen wij garanderen steeds producten te gebruiken die minder milieubelastend zijn en aan de Europese wetgeving met betrekking tot de biologische afbreekbaarheid voldoen.
De reinigingsmiddelen welke door FMB Services worden ingezet zijn samengesteld op basis van een analyse van het bedrijfsproces bij FMB Services welke door de leverancier is verzorgt.
Het bieden van de kwaliteit volgens het ISO 9001/2008 principe en een 24/7 calamiteitenservice door onze leverancier in combinatie met een uitgebalanceerde  dienstverlening door FMB Services draagt bij aan een verantwoord gebruik!

Ontwikkeling Specialistische Reiniging

FMB Services zal samen met haar leveranciers schoonmaak hulpmaterialen preveren  welke minder milieubelastend zijn en ergonomie hoog in het vaandel hebben.
Ook het gebruik van hulpmiddelen welke de inzet van reinigingsmiddelen kunnen reduceren zullen de voorkeur van FMB Services genieten.
De hulpmiddelen welke door de employees worden ingezet zijn voorgesteld door middel van een analyse gehouden tijdens het bedrijfsproces bij FMB Services, hetgeen tevens het ergonomisch werken heeft bevorderd.

Landelijke dekking

FMB Services biedt een landelijke dekking door middel van eigen personeel en partnerships, middels de inzet van personeel of regionale partners welke landelijk gestationeerd zijn dringen wij de uitstoot terug.
Omdat plaagdierbeheersing ook uit calamiteiten bestaat hebben wij bewust voor deze opzet gekozen, hiermee trachten wij onze service hoog in het vaandel te houden en dit in goede harmonie met het milieu uit te voeren!

Certificering

FMB Services en/of haar partners is/zijn het bezit van onder andere:

 • Plaagdierbeheersing certificaat
 • IPM Certificaat
 • Partnership PBGN
 • Wet en regelgeving HACCP kwaliteitssystemen
 • VCA* (Vol*) Diploma
 • NBC Certificaat
 • SVS Reiniging
 • Gedragverklaring Aanbesteden
 • NEN 3140 keurmeester
 • BHV
 • Hoogwerkercertificaat
 • Specialist brandvertraging volgens bouwbesluit 2012

Bovenstaand in combinatie met jaarlijkse bijscholingsdagen voor personeel en partners, het bezoeken van branchegerelateerde bijeenkomsten en het deelnemen aan ontwikkelingsprogramma’s waarbij mens en milieu centraal staan!

Kortom ons uitgangspunt is om een duurzaam draagvlak te creëren voor de wereld van morgen.

Wij Werken Met Keurmerken

Bij FMB Services is kwaliteit onze prioriteit. Om u als klant altijd het beste van het beste te kunnen bieden, hebben we ons aan onderstaande keurmerken verbonden.